torsdag 9. september 2010

Oppskrift på Eplejuice

Fant denne oppskriften å tenkte jeg skulle prøve den ut:

Fremgangsmåte:

Forbered flaskene med å rengjøre dem og legge dem i stekeovnen på 100C – så blir de helt sterile.


- Legg eplene i kaldt vann i vasken – gni av urentheter.


- Kutt dem i biter som passer til juicepressen din. Skjær vekk alt som er brunt eller dårlig på noen måte. Ta gjerne også av stilken.


- Press. Ha filterpapir i pressen din. NB: Anbefaler en god presse som tar ut maksimalt og gir tørt avfall.


- Hellover i en stor kasserolle via et dørslag der du filtrerer juicen gjennom et gammelt kjøkkenhåndkle.


- Varm opp med en dæsj (ca. en teskje til 9 liter) sitronsyre til 80C: Da blir det pasteurisert.


- Skum godt av.


- Hell over på de rene flaskene som har godgjort seg i stekeovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn komentarer her